Zwem2mijl
een evenement van GVAV Rapiditas Triathlon

Wat een prachtige 13de editie hadden we afgelopen zondag! Onder een stralende zon en met een rimpelloos Paterswoldsemeer klonk bij VWDTP om 10 uur de misthoorn. Voor 116 zwemmers het startsein voor de overtocht van 3,5 kilometer naar Kaap Hoorn. 62 van hen deden dit voor de eerste keer, voor 3 deelnemers was het alweer de 13de.

Traditiegetrouw was er weer de begeleiding door de brandweer, de reddingsbrigade en de kajakkers van GKV. Door de vele "mooi weer sloepjes" hadden ze het dit jaar drukker dan anders, maar de tocht verliep probleemloos. De EHBO-post bij de molen had ook dit jaar een rustige ochtend.

Bij Kaap Hoorn verschenen rond half elf de eerste zwemmers aan de horizon en tikte na 46 minuten en 18 seconden Leonid Mishevski als eerste aan. Op ruim 3 minuten gevolgd door Jesper Boets. Slechts 4 seconden daarachter tikte Marieke Tienstra in 49:58 én voor de derde keer op rij als eerste vrouw aan. Als 13de in de 13de editie werd Rutger van der Veld nog even in de bloemen gezet. Ondertussen bleven solo en in groepjes deelnemers finishen: fris of vermoeid, soms ook verhit: wetsuits waren toegestaan maar leken niet voor iedereen de beste keuze. Onder luid applaus en met tromgeroffel van de kajakkers werd na 1:37.05 Maria-Louise Schoeman als laatste deelnemer binnen gehaald. Daarmee hebben dit jaar alle deelnemers de overtocht ruim binnen de tijdslimiet van 1:45 volbracht.

Als organisatie bedanken we iedereen die deze overtocht mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder alle vrijwilligers. Daarnaast veel dank aan de deelnemers. Het is altijd weer mooi te zien dat het leveren van een top prestatie hand in hand kan gaan met een gemoedelijke sfeer.

De uitslag is hier beschikbaar, er volgt zsm een update met kleine aanpassingen. Ook zijn er foto's gemaakt die je hier kunt bekijken. We hopen iedereen volgend jaar terug te zien, de datum volgt zo spoedig mogelijk. De inschrijving gaat hoe dan ook open op 1 mei!